GRAN CANARIA – MAREC

Kanarski otoki postajajo ena od najbolj priljubljenih zimskih kolesarskih destinacij. Tisti kateri smo že bili na omenjenem otoku, se v te kraje radi znova in znova vračamo zaradi odličnih klimatskih pogojev, čudovite narave ter nepozabnih kolesarskih poti.

Kanarsko otočje tvori sedem otokov vulkanskega izvora, ki ležijo ob zahodni obali Afrike. Cestnim kolesarjem najljubša sta Gran Canaria in Tenerife, saj ponujata izjemno raznolik teren ter dovolj dobrih cest.

Splošni podatki Gran Canaria

Površina: 1532km2. Otok je skoraj krožne oblike, njegov premer je približno 44 km, obseg pa približno 200 km.
Najvišja točka: Pico de las Nieves(1949m).
Število prebivalcev 700.000

Otok Gran Canaria je bil nekoč najbolj priljubljena turistična točka v vsem kanarskem arhipelagu. Pogosto ga imenujejo kar Las Palmas, po glavnem mestu, ki ima 366 000 prebivalcev. Las Palmas je bil nekoč najprivlačnejše središče Kanarskih otokov. Kljub temu da je še vedno zelo živahno mesto, vlečeta dandanašnji večino turistov na jug utrip in živžav nočnih klubov obalnih letovišč Playa del Ingles in Maspalomas. Na omenjenih krajih vrvi tujcev, medtem ko je preostali del otoka povsem kanarski. Čeprav je Gran Canaria po velikosti tretji otok arhipelaga, za Ttenerifom in Fuerteventuro, ga je z avtom mogoče prevoziti v enem samem dnevu. Vtisi so sila pestri.

Kako je kolesariti na Gran Canariji? Udeleženci naših kolesarjenj izkušnjo običajno opišejo kot »težko, a nepozabno«. Resnica je, da najboljši kolesarji  zahajajo na Gran Canarijo ravno zaradi obilice vzponov, dobrih cest in kulture ljudi.

Glavne kolesarske točke, vredne obiska:

V februarju organiziramo kolesarjenje na Gran Canariji za majhne skupine rekreativcev, ki želijo na kolesu uživati ali resneje trenirati. Za daljše dnevne etape nam bo v pomoč tudi spremljevalno vozilo, za dobro vzdušje kolesarjenja pa poskrbimo člani Litijskega Tempomata. Vašo prijavo lahko oddate tukaj.

Gran Canaria

med 500 in 700

Kilometrov

med 15.000 in 20.000

Višinskih metrov

Ur vožnje

Gran Canaria MEDIA 2022

Gran Canaria MEDIA 2021

Prijava na dogodek

Zaradi lažje organizacije dogodka se prosim prijavite preko kontaktnega obrazca. Na vaš email vam bomo poslali točna navodila