OTVORITEV Pumptrack poligon Litija

OTVORITEV Pumptrack poligon Litija

V sklopu prireditev ob tednu mobilnosti bo tudi Občina Litija slavnostno odprla PUMPTRACK POLIGON LITIJA. Gre za eno največjih pumptrack stez v regiji.  Slavnostna otvoritev bo potekala v sredo 21.9. 2022 od 16:00 ure naprej.

Pumptrack poligon LITIJA za vse generacije ima bruto površino z zelenicami v velikosti 2.435 m2, neto vozne površine pa je 1.000 m2. Postavljen je v neposredni bližini blokovskega naselja Rozmanov trg na travnati površini Ježa. Območje predstavlja celovit prostor, z možnostjo udejstvovanja v športnih aktivnostih na površinah za šport v naravi, ki so vsem brezplačno dostopne.  Pumptrack poligon ali grbinasti poligon je sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto. Razgibanost poligona omogoča pestro in zabavno, a varno kolesarsko izkušnjo.  Asfaltni poligon je primeren za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Primeren je za vse kolesarje ne glede na njihovo predznanje. Omogoča tako učenje vožnje s kolesom, kot tudi vadbo vrhunskih kolesarjev, ker je njihovo gibanje po poligonu fizično intenzivno. Za premikanje po njem uporabniki ne uporabljajo poganjanja oziroma porivanja temveč se gibajo z usklajenim premikanjem telesa navzgor in navzdol. Inovativen način poganjanja pumptrack ločuje od ostalih objektov in stez. Prav zato njihova priljubljenost po svetu in v Sloveniji strmo narašča, kar smo lahko opazili tudi sami.

Občina Litija bo v sodelovanju s Kolesarskim društvom Litijski Tempomat skrbela za organizacijo šolanja pumptrack voženj za najmlajše, organizacija raznih tekmovanj in zabave. Pod vodstvom izučenih inštruktorjev se bomo povezali z občinskimi šolami in skupaj z njimi organizirali športne dneve. Prav tako v parku ne bo manjkalo zabave in Pumptrack tekmovanj, ki jih bomo organizirali v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije.

V samem parku bodo nameščene lesene klopce za prijetno sprostitev, pitna voda, različni avtomati kot so avtomat za kavo, avtomat za osvežilne pijače, avtomat za sladoled in kolesarske pripomočke. Seveda v parku ne bo manjkalo stojalo z orodjem za servisiranje koles.

Vabljeni vsi, ki radi združite rekreacijo z zabavo.

OPOZORILO! 

Vsak kolesar vozi na lastno odgovornost. Ob udeležbi je kolesarska čelada obvezna oprema. Mladoletnim osebam udeležba dovoljena zgolj v spremstvu staršev.

Dnevni program:

16.00 – 16.10  Slavnostni nagovor župana g. Franci Rokavec

16.15 – 16:20  Otvoritev Pumptrack steze z otvoritvenim krogom enega od predstavnikov

16.20 – 19:00 Pričetek programa GRBINE SO FINE pod okriljem Kolesarske zveze Slovenija

 

Predstavitev PumpTrack Litija

 

Za vsa dodatna vprašanja lahko pišete na elektronski naslov info@litijskitempomat.si ali nas pokličete na;

+386 41 402 637 Samir

+386 41 635 362 Roman