Tempomatov izziv 2022

Tempomatov izziv 2022

“Tempomatov izziv” je naravnost preprost: Lokacija hriba že v samem imenu sama po sebi pove kje se bo vozilo. To je vsem dobro poznan domači hrib, ki ga tudi večina kolesarjev v Sloveniji zelo dobro pozna – TREBELJEVO. Gre za hrib v dolžini 4,2 km, na katerem v enem vzponu dosežemo 243 metrov višinske razlike. Povprečen 5,7% naklon.

Izziva se lahko udeležijo vsi kolesarji/ke, ki imajo poravnano članarino za sezono 2022 in se bodo v zadnjem vikendu meseca avgusta (26., 27., in 28.8.) povzpeli na hrib Trebeljevo. V  letu 2020 smo postavili mejnik s 50 vzponi na Trebeljevo. Čas  tudi v tokratnem izzivu ne šteje, temveč šteje le število vzponov na Trebeljevo, ki jih opravite v eni skupni vožnji v času med 0:00 – 24:00 uro.

Pravila Tempomatovega izziva:

 • udeležijo se ga lahko samo člani in članice kolesarskega društva Litijski Tempomat, ki imajo poravnano članarino za leto 2022. Udeležba v tem primeru je za njih BREZPLAČNA,
 • prav tako se lahko Tempomatovega izziva udeležijo vsi, ki bodo pred svojim izzivom plačali štartnino na račun društva v višini 20 € in oddali poslali svojo prijavo na https://www.litijskitempomat.si/dogodek/tempomatovizziv/
 • obvezna prijava na izziv na https://bit.ly/Tempomatovizziv
 • najboljši se poteguje za nagrado kolesarski sedež BERK Dila,
 • vsak udeleženec, ki izpolnjuje zgoraj navedene pogoje bo prejel Tempomatove nogavice in Tempomatov Bidon,
 • zmagovalca bomo razglasili v dveh različnih kategorijah. Razglasitev najboljše ženske in razglasitev najboljšega moškega, ki bosta dosegla v času 24 ur največ vzponov na Trebeljevo. V primeru enakega števila vzponov v kategoriji, se upošteva povprečna neto hitrost,
 • šteje se samo rezultat (vzponi) opravljeni v enkratni vožnji znotraj 24 ur,
 • šteje se zgolj vožnja opravljena v času med 00:00 uri in 24:00 uro.
 • minimalno število opravljenih vzponov za Tempomatov izziv je opravljenih 12 vzponov
 • kolesar mora svojo vožnjo v aplikaciji Strava objaviti najkasneje do 31.8. 2022 do 23:59 ure,
 • kolesar si lahko znotraj 24 urne časovnice vzame počitek s tem, da na svoji aplikaciji STRAVA ne prekine vožnje,
 • vožnja v zavetrju je prepovedana
 • tempomatov izziv lahko opravljate z gorskim, treking, gravel ali cestnim kolesom. Električna kolesa so PREPOVEDANA.
 • spremstvo kolesarjev je dovoljeno zgolj v primeru, da tekmovalec vozi samostojno v ospredju.

Zmagovalca in zmagovalko  z največ vzponi čakata super nagrade od našega sponzorja @BerkComposites – kolesarski SEDEŽ

Razglasitev uradnih rezultatov bodo objavljeni na spletni strani www.litijskitempomat.si in FB omrežju najkasneje do 10.9.2022.

PRIJAVE NA TEMPOMATOV IZZIV

Na kakšen način se lotiti tempomatovega izziva?

 1. Že o samem pomisleku na Tempomatov izziv moraš v glavi biti malo “prismuknjen” malo v šali malo zares.
 2. Časovni termin izvajanja zna biti zelo pomemben saj v poletnem avgustovskem obdobju zna biti nesramno vroče. Večina kolesarjev si za začetek podviga izberejo res zgodnje jutranje ure.
 3. Ena od pomembnih zadev je tudi namestitev svoje t.i. “BAZE”. Opcije sta lahko dve; spodaj pred samim štartom ali zgoraj ob zaključku vzpona. Do sedaj se je najbolje izkazalo, da si vsak posameznik naredi “bazo” na vrhu Trebeljevega. Ker je na vrhu zelo malo sence, je zelo zaželjeno, da si namestite kakšen senčnik ali tendo.
 4. VODA in PRIGRIZKI – nujno potrebno je s seboj imeti zadostno količino vode. Dogovorjeno imamo na eni od kmetij, ki je se nahaja na poti do Trebeljevega, da si vsak kolesar lahko sam natoči vodo (pipa zunaj pred hišo). Prav tako velja za hrano, kjer jo imate shranjeno v vašem vozilu. V tem primeru vam svetujemo, da si priskrbite ustrezno pokrivalo za avto saj se zna zgoditi, da ob močnem soncu vaše vozilo postane prava mikrovalovna pečica.
 5. Že po nekaj urah kolesarjenja vsakemu kolesarju prav pride kakšen ležalnik ali blazina. V kolikor imaste možnost s seboj pripeljati kaj od tega vam bodo noge zelo hvaležne.
 6. Svetujemo vam, da si pred podvigom dobro pogledate točke obračališča (v dolini in na vrhu). Tukaj vam svetujemo, da za vsak slučaj obračate kakšen meter ali dva kasneje. Se zna zgoditi, da zaradi slabšega signala, GPS pravilno ne zazna vašega obrata in vam s tem oteži težavo pri verodostojnosti vašega podviga.
 7. V veliko podporo vam bo tudi kolesarska družba. Omenite vsem svojim prijateljem, znancem, kolesarjem vaš načrtovan izziv in jih povabite na skupno vožnjo v trenutkih ko vam bo najhuje.
 8. Z vašo predhodno najavo in potrebo po pomoči vam bo društvo skušalo priskočiti na pomoč.
 9. V nočni vožnji obvezna uporaba svetlobnih luči in priporočljivi odsevniki. (spredaj in zadaj)

Rezultati 2020