O društvu

Kolesarsko društvo LITIJSKI TEMPOMAT je bilo ustanovljeno 22. avgusta 2018. Ustanovili smo ga prijatelji in znanci, ki nas druži želja po razgibanem preživljanju prostega časa – na kolesu.

Že v prvih nekaj mesecih obstoja je društvo štelo 30 članov. Danes nas je v društvu že več kot 100 članov in članic.  Vsako drugo leto izdelamo nove kolesarske drese v dveh barvnih odtenkih. (sky modra in roza barva). Januarja 2019 je bila postavljena spletna stran društva. Obenem so člani uresničili enega izmed prvih zastavljenih ciljev  – izvedba vseh načrtovanih dogodkov v letu 2019. Za drugo leto smo si zastavili nekaj novih dogodkov, ki jih bomo izpeljali v tekočem letu.  – prvi nas bo popeljal v mesecu aprilu na MTB popotovanje, ki smo ga poimenovali “ExtraTempoAvantura”, drugi dogodek se bomo z našimi šolarji v mesecu juniju ob koncu šolskega leta  popeljal na v Litijo na sladoled, tretji dogodek v mesecu avgustu namenjamo že 8. Mangart Tour. Gre za eno najlepših kolesarskih poti pri nas, ki se dogodka udeleži več kot 40 kolesarjev. Prav tako v mesecu avgustu organiziramo dogodek BERK-Tempomatov izziv. Nekateri člani se nameravajo udeležili večjega števila kolesarskih maratonov po Sloveniji kot so SLO ultra Dobrovnik in maraton Franja.

Da bodo vsi ti dogodki izpeljani tako kot smo si zastavili cilje, ne smemo pozabiti naših glavnih sponzorjev, pogodbenih partnerjev in donatorjev, ki se jim močno zahvaljujemo.

Poleg organiziranih dogodkov načrtujemo tudi skupinske vožnje ob sobotah in nedeljah, ki smo jih poimenovali “Tempomat runda”. Med tednom si želimo oživeti tudi sredine runde, ki bi bile namenjene bolj krožnim vožnjam – t.i. “kriterij. Kriterij krožna vožnja poteka na kratki krožni progi, cesta odprta za promet. Dolžina kroga je od 500 do 2000 metrov. Lahko se vozi na končni cilj ali z vmesnimi sprinti na točke.

Upravni odbor

Samir Handanagić
(predsednik društva)

Roman Matoz
(blagajnik)

Dejan Simić
(tajnik)

Člani upravnega odbora

Sašo Prijatelj
(član)

Ivi Matijević
(član)

Tadej Sirk
(član)

Roman Elsner
(član)

Željko Krnetić
(član)