O društvu

Kolesarsko društvo LITIJSKI TEMPOMAT je bilo ustanovljeno 22. avgusta 2018. Ustanovili smo ga prijatelji in znanci, ki nas druži želja po razgibanem preživljanju prostega časa – na kolesu.

Že v prvih nekaj mesecih obstoja je društvo štelo 30 članov.  V tem letu so bili izdelani in naročeni prvi kolesarski dresi v barvah društva (sky modra in črna barva). Prav tako je bila Januarja 2019 postavljena spletna stran društva. Obenem so člani uresničili enega izmed prvih zastavljenih ciljev  – v Litiji izvedba 1. dogodka, ki smo ga poimenovali “Božički na kolesih”. Za prvo leto smo si zastavili kar nekaj dogodkov, ki jih bomo izpeljali v sezoni 2019.  – prvi nas bo popeljal v mesecu aprilu na MTB popotovanje, ki smo ga poimenovali “ExtraTempoAvantura”, drugi dogodek nas bo v mesecu maju popeljal na Bled t.i.”S kolesom na Bledao” , tretji dogodek v mesecu juniju je namenjen kolesarjenju čez Slovenijo. Nekateri člani se nameravajo udeležili večjega števila kolesarskih maratonov po Sloveniji kot so SLO ultra Dobrovnik in maraton Franja.  Naš že tradicionalni dogodek “Mangart tour” bo na sporedu v mesecu avgustu. Gre za eno najlepših kolesarskih poti pri nas, ki se dogodka udeleži več kot 30 kolesarjev.

Da bodo vsi ti dogodki izpeljani tako kot smo si zastavili cilje, ne smemo pozabiti naših glavnih sponzorjev, pogodbenih partnerjev in donatorjev, ki se jim močno zahvaljujemo.

Poleg organiziranih dogodkov načrtujemo tudi skupinske vožnje ob sredah in nedeljah. Srede bodo namenjene bolj krožnim vožnjam – t.i. “kriterij. Kriterij krožna vožnja poteka na kratki krožni progi, cesta odprta za promet. Dolžina kroga je od 500 do 2000 metrov. Lahko se vozi na končni cilj ali z vmesnimi sprinti na točke, nedeljah so predvidene skupnim vožnjam t.i. “Tempomat runda”.

Upravni odbor

Samir Handanagić
(predsednik društva)

Roman Matoz
(blagajnik)

Dejan Simić
(tajnik)

Člani upravnega odbora

Sašo Prijatelj
(član)

Ivi Matijević
(član)

Tadej Sirk
(član)

Roman Elsner
(član)