POSTANI ČLAN

Nov dogodek smo poimenovali ExtraTempoAvantura

Extra Tempomatova Avantura
Cropped Litijski Tempomat LOGO BLACK.webp
Administrator
06.01.2019

ExtraTempoAvantura kot smo ga poimenovali je kolesarski dogodek netekmovalnega značaja. Namen je doživetje neokrnjene narave in odkrivanje manj znanih poti. Udeleženci se po neoznačeni trasi gibajo s pomočjo navigacijskih naprav. Preverjena gps sled jih bo vodila po trasi cca. 100 kmi vse do cilja.

Trasa je primerna za MTB, CX in gravel kolesi. Cestna kolesa tukaj ne pridejo v poštev. Vabljeni tudi ljubitelji MTB električnih koles. Na trasi ni vmesnih postaj, ni spremstva in ni pomoči. Udeleženci morajo sami poskrbeti za pravilno opremo, hidracijo, prehrano in pomoč v primeru okvare koles ali nezgod.

Dogodek in trasa
Dogodek se bo odvijal v nedeljo 21.4. 2019 ob 10:00 uri pred bencinsko črpalko OMV Litija. 24h pred dogodkom bomo objavili na spletu dokončno traso, ki ju bojo morali udeleženci natančno preučiti ter prenesti v navigacijske naprave. Uporaba sledilne naprave je obvezna – naj bo to Garmin, pameten telefon ali karkoli drugega. V primeru, da udeleženec ostane na trasi brez kolesarskih kolegov, je sledilna naprava njegova edina pomoč do cilja.

Udeležba na dogodku je brezplačna.