POSTANI ČLAN

TEMPOMATOVA DIAGONALA SLOVENIJE 2021

Tempomatova_diagonala_2021
Cropped Litijski Tempomat LOGO BLACK.webp
Administrator
14.03.2021

TEMPOMATOVA DIAGONALA SLOVENIJE 2021

 

Termin: sobota 26.6. 2021

Zbor kolesarjev: 25.6. 2021 ob 22:00 uri na parkirišču LIDL v Litiji.

Odhod iz Litije: ob 22:30 uri

Predviden štart iz Hodoša: sobota 26.6. 2019 ob 2:00 uri

Prihod v Portorož: ob cca: 15:00 uri v kolikor se bo vozilo v povprečju 30 km/h in vključenimi postanki.

Tempomatove diagonale se lahko udeležijo vsi kolesarji, ki se bodo prijavili najkasneje do 15.6. 2021  na spletni strani www.litijskitempomat.si . Število udeležencev je omejeno in sicer največ 24 kolesarjev  + spremstvo.

Vožnja po Tempomatovi diagonali Slovenije ni tekmovalnega značaja. Udeležba vsakega posameznika je na lastno odgovornost. Vožnja bo potekala v treh strnjenih skupinah. Vsaka skupina bo imela zadaj svoje spremljevalno vozilo.  Vsaka skupina ima tudi svojega kapetana, ki se vsi kolesarji ravnajo po njegovih navodilih. Vožnja poteka v razmaku med prvo in tretjo skupino v dolžini med 200-300 m. 

Zmagovalec je prav vsak, ki prevozi Tempomatovo diagonalo Slovenije. 

_______________________________________________________________________________________

Spremljevalna vozila: število spremljevalnih vozil bo predvideno glede na število prijavljenih oseb. Na voljo imamo transportni kombi v katerega se bodo  naložila vsa kolesa. Za transport kolesa je zaželjeno, da so kolesa zapakirana v transportne vreče.

Spremljevalno vozilo 1 – spremstvo skupine 1

Spremljevalno vozilo 2 – spremstvo skupine 2

Spremljevalno vozilo 3 – spremstvo skupine 3

Transportno vozilo 4 – prevoz koles

Vozilo 1 je opremljeno z signalno lučjo, ki bo neprestano vozilo v ospredju skupine. Vožnja večje skupine kolesarjev mora biti obvezno med prvim in drugim spremljevalnim vozilom. Strogo prepovedano kakršnokoli prehitevanje spremljevalnega          vozila št. 1. V vozilu št.1 bo ohlajena pijača, sadje in sendviči. Prav tako je vozilo št.1 navigator celotne trase oz. Tempomatove diagonale.

Vozilo 2 je prav tako opremljeno z signalno lučjo, ki se bo nahajalo zadaj za skupino. Vozilo 2 bo opremljeno z rezervnimi deli kolesarske opreme vsakega posameznika. Prav tako nahrbtniki ali torbe z oblačili, čevlji…

Vozilo 3 je prav tako opremljeno z signalno lučjo, ki se bo nahajalo zadaj za skupino. 

Vozilo 4, Gre za transportno vozilo v katerem se prevažajo zgolj kolesa in obroči. Transportno vozilo 3, se bo lahko ob prihodu v Hodoš odpravilo nazaj domov

 in se vrnilo v popoldanskem času ob 15:00 na CILJ v Portorož. 

Lokacija na CILJU (Portorož) je parkirišče pred vstopom v Marino. 

_______________________________________________________________________________________

Hrana in pijača:  za vsakega udeleženca bo na voljo hrana (sendviči), sadje in pijača. Seveda je zaželjeno, da vsak posameznik s seboj prinese tisto kar mu najbolj paše. Na cilju vsakega udeleženca čaka vroča pica.

____________________________________________________________________________________

Kolesarska oprema: v vozilu bodo le najnujnejši rezervni deli za kolo (osnovno kolesarsko orodje, zračnice, zunanji plašč, pumpa, bidoni, obroči). Vsak posameznik lahko vzame tudi svoje rezervne obroče.  

_______________________________________________________________________________________

Postanki: predvideni so 10 min postanki na vsakih 50-70 km ( 5 postankov). Postanek za kosilo predviden 40 min. Glede na lahko noge na spodaj navedene postanke se lahko dogovorimo sproti.

________________________________________________________________________________

Obvezna oprema vsakega posameznika: kolo, čelada, sprednja in zadnja luč, power bank, očala za ponoči, rezervni dres, rokavčki, nogavčki, anorak, zračnica, krema za sončenje. 

V kolikor potrebujete športne svetilke jih lahko naročite pri našem pokrovitelju https://www.sportne-svetilke.eu po promocijskih cenah.

Prav tako vam lahko pomagamo pri nakupu športnih očal, ki vam bodo izboljšala vidljivost z transparentnimi stekli na očalih blagovne znamke Apres.

_______________________________________________________________________________________

Prenočišče: V primeru, da bi se odločili za spanje v Šalovcih je cena prenočišča dodatnih 8 €. Max. št. oseb za prenočišče je 6 oseb. Odhod z kombijem je v tem primeru predviden ob 17:00 uri pred trgovino LIDL v Litiji.

_______________________________________________________________________________________

Prispevki:  pobiramo prispevke v višini 60 € v katerem so vključeni vsi stroški.

POMEMBNO: Člani kolesarskega društva plačajo prispevek v višini 50 €.

Vse prijave sprejemamo do 15.6. 2021 oz. do zapolnitev vseh mest (30 oseb) na:

http://www.litijskitempomat.si/dogodek/diagonala-slovenije-junij/

Skeniraj in plačaj!

Pripravili smo vam že generirano QR kodo, ki jo enostavno skenirate z vašo pametno napravo v mobilni banki. Podatki o nakazilu se avtomatsko prenesejo.

Popraviti morate le namen za tekoče leto in referenco (spremeni datum vplačila).

Rok plačila je najkasneje 16.5. 2021. V primeru, da plačilo ne bo izvedeno do dogovorjenega roka, boste vaše mesto namenili takoj naslednjemu v čakalni vrsti.

PRIMER IZPOLNJENEGA UPN NALOGA;

Litija, 14.3. 2021

Kolesarsko društvo Litijski Tempomat