POSTANI ČLAN

TEMPOMATOVA DIAGONALA SLOVENIJE

Tempomatova Diagonala Slovenije
Cropped Litijski Tempomat LOGO BLACK.webp
Administrator
03.08.2019

 

PONOVITEV  TEMPOMATOVE DIAGONALE SLOVENIJA

 

Termin: sobota 31.8. 2019

Zbor kolesarjev: 30.8. 2019 ob 22:00 uri pred Bifejem pri Banki v Litiji.  

Kratki napotki: ob 22:30 uri v Bifeju pri banki

Odhod iz Litije: ob 23:00 uri

Predviden štart iz Hodoša: 23.6. 2019 ob 2:15 – 2:30 uri

Prihod v Portorož: ob cca: 16:00 uri v kolikor se bo vozilo v povprečju 30 km/h in vključenimi postanki.

UPN OBRAZEC

 

 

Tempomatove diagonale se lahko udeležijo vsi kolesarji, ki so se prijavili najkasneje do 28.8. 2019  na spletni strani www.litijskitempomat.si . Število udeležencev je omejeno in sicer min. 4 in največ 20 udeležencev  + spremstvo. Vožnja po Tempomatovi diagonali Slovenije ni tekmovalnega značaja. Udeležba vsakega posameznika je na lastno odgovornost. Vožnja bo potekala v dveh strnjenih skupinah. Vsaka skupina bo imela zadaj svoje spremljevalno vozilo. V primeru 20 kolesarjev se naredijo 2 skupine. Vsaka skupina ima svojega kapetana, ki se vsi kolesarji ravnajo po njegovih navodilih. Vožnja poteka v razmaku med prvo in drugo skupino v dolžini med 100-200 m. 

Zmagovalec je prav vsak, ki prevozi Tempomatovo diagonalo Slovenije. 

_______________________________________________________________________________________

Spremljevalna vozila: število spremljevalnih vozil bo predvideno glede na število prijavljenih oseb. Na voljo imamo transportni kombi v katerega se bodo  naložila vsa kolesa. Za transport kolesa je zaželjeno, da so kolesa zapakirana v transportne vreče. 

Spremljevalno vozilo 1 (Škoda Superb), šofer: Miran Bulič (nepotrjeno)

Spremljevalno vozilo 2 (Transporter 1), šofer: , Tomi Grgić, Boštjan Planinšek (nepotrjeno)

Transportno vozilo 3: (Transporter), šofer: Marko Čepon (nepotrjeno)

Transportno vozilo 4: (Iveco), šofer: Matej Verbajs (nepotrjeno)

 

Vozilo 1 bo opremljeno z signalno lučjo, ki bo neprestano vozilo v ospredju skupine. Vožnja večje skupine kolesarjev mora biti obvezno med prvim in drugim spremljevalnim vozilom. Strogo prepovedano kakršnokoli prehitevanje spremljevalnega vozila št. 1. V vozilu št.1 bo ohlajena pijača, sadje, čokoladice in sendviči. Prav tako je vozilo št.1 navigator celotne trase oz. Tempomatove diagonale.

Vozilo 2 bo prav tako opremljeno z signalno lučjo, ki se bo nahajalo zadaj za skupino. Vozilo 2 bo opremljeno z rezervnimi deli kolesarske opreme vsakega posameznika. Prav tako nahrbtniki ali torbe z oblačili, čevlji…

Vozilo 3, Gre za transportno vozilo v katerem se prevažajo zgolj kolesa in obroči. Transportno vozilo 3, se bo lahko ob prihodu v Hodoš odpravilo nazaj domov in se vrnilo v popoldanskem času ob 16:00 na CILJ v Portorož. 

Vozilo 4, bo namenjeno zgolj prevozu oseb Litija-Hodos in Portorož-Litija. Prav tako vozilo 4, se bo lahko po štartu iz Hodoša odpravilo proti domu in se v nedeljo v popoldanskem času vrnilo na CILJ diagonale Portorož. Predviden prihod v Portorož ob 15:00 – 16:00 uri. 

Lokacija na CILJU (Portorož) je parkirišče pred vstopom v Marino. 

_______________________________________________________________________________________

Hrana in pijača:  za vsakega udeleženca bo na voljo hrana (sendviči), sadje, energijske ploščica (Frutabela) in pijača (Dana napitki, Coca Cola, Jelen pivo). Seveda je zaželjeno, da vsak posameznik s seboj prinese tisto kar mu najbolj paše____________________________________________________________________________________

Kolesarska oprema: v vozilu bodo le najnujnejši rezervni deli za kolo (osnovno kolesarsko orodje, zračnice, zunanji plašč, pumpa, bidoni, obroči). Vsak posameznik lahko vzame tudi svoje rezervne obroče.  

_______________________________________________________________________________________

Postanki: predvideni so 10 min postanki na vsakih 50-70 km ( 5 postankov). Postanek za kosilo predviden 40 min. Glede na lahko noge na spodaj navedene postanke se lahko dogovorimo sproti.

________________________________________________________________________________

Kosilo: predvideva postanek nekje na Vrhniki z postrežbo toplega obroka (testenine po bolonjsko). Ob plačilu prispevka je vključeno zgolj kosilo. Pijačo si plača vsak posameznik sam!

________________________________________________________________________________

Obvezna oprema vsakega posameznika: kolo, čelada, sprednja in zadnja luč, power bank, očala za ponoči, rezervni dres, rokavčki, nogavčki, anorak, zračnica, krema za sončenje…

_______________________________________________________________________________________

Prispevki:  pobiramo prispevke v višini 30 Eur v katerem so vključeni vsi stroški.

POMEMBNO: Vsi udeleženci neuspešne junijske Tempomatove diagonale imajo 50% popust in plačajo prispevek v višini 15 Eur.

Vaše prijave sprejemamo do 28.8. 2019 oz do zapolnitev vseh mest (20 oseb) na:

http://www.litijskitempomat.si/dogodek/diagonala-slovenije-junij/

http://www.litijskitempomat.si/dogodek/diagonala-slovenije-junij/

Litija, 3. 8. 2019
Kolesarsko društvo Litijski Tempomat